Boka Tid Fråga oss

Bröstförstoring med lyft

Vad är en bröstförstoring med lyft?

Brösten förändras genom livet och påverkas av graviditet, amning och viktnedgång. Hudens elasticitet försämras och brösten får ett mer hängande utseende. För att uppnå en fylligare och föryngrad bröstform kombineras ofta bröstförstoring och lyft.

Vid en bröstförstoring med lyft placeras ett implantat framför eller bakom bröstmuskeln. Därefter görs ett lyft av bröstvårta, vårtgård och bröstvävnad varefter överflödig hud tas bort.

Bröstförstoring med lyft i Stockholm

Oavsett var du befinner dig på din personliga resa vill vi gärna hjälpa dig. På Eriksbergskliniken i Stockholm välkomnar vi möjligheten att ha en öppen dialog med dig för att förstå vad du vill uppnå med bröstförstoringen. Vi säkerställer att ingreppet du överväger är ett säkert och lämpligt val för dig. Operationen utförs av Dr Ann-Charlott Docherty i en säker och trygg miljö.

Vår plastikkirurg

Dr Ann-Charlott Docherty Skogh leg. läkare och överläkare i Plastikkirurgi med specialisering rekonstruktiv kirurgi. Hon har lång och bred erfarenhet av de flesta typer av rekonstruktiva och estetiska ingrepp och har jobbat med estetisk plastikkirurgi sedan 2006.

Hon är utbildad mikrokirurg och specialiserad på bröstrekonstruktion efter cancer och missbildningar. Hon har även omfattande erfarenhet av rekonstruktion inom huvud- och halsområdet.

Dr. Ann-Charlott Docherty Skogh är medlem i Sveriges Läkarförbund, Svensk Plastikkirurgisk Förening, Svensk Förening för Rekonstruktiv Mikrokirurgi och Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi.

Vi hjälper dig att välja rätt implantat, storlek och placering

Hur går operationen till?

Inför operationen

Konsultation på Eriksbergskliniken?

Vid konsultationen på vår klinik får du möjlighet att ställa alla dina frågor om förberedelser, operationen, återhämtning till vår kirurg Dr Ann-Charlott. Ni går även igenom din målbild och förväntningarna med bröstförstoringen. Under ditt besök kommer du att undersökas, vilket ger oss mer värdefull information att förlita oss på innan vi rekommenderar snittyp, implantattyp, implantatens position och placering av dina bröstvårtor och vårtgårdar. Hon går även igenom eventuella risker samt tidslinjen före och efter operationen.

Förberedelser

Under förberedelsefasen, veckorna före operationen, är det viktigt att du har en sund livsstil med goda träningsvanor, balanserad och näringsrik kost samt avstår från alkohol och tobak. Din allmänna hälsa har en positiv effekt på läkningen och återhämtningen efter operation och det slutliga resultatet.

På operationsdagen

Operationen tar ca 1-2 timmar och du är nedsövd med narkos.

Under ingreppet tar vår kirurg bort överskottshud från den nedre delen av bröstet, höjer bröstvårtan och vårtgården samt omformar din naturliga bröstvävnad. Implantatet placeras i rätt position, med bröstvårtan och vårtgården i önskad position.

Vår kirurg är noga med att använda tekniker som ger så lite ärrbildning som möjligt. Vilken teknik som används beror på bröstens storlek, form och hur mycket de hänger före operationen.

Efter operationen

Du bör kunna återvända hem samma dag som din bröstoperation och du behöver ordna så att någon kör dig hem. Innan hemgången går kirurgen igenom återhämtningen och saker du måste undvika för att länka så bra som möjligt.

Efter operationen kommer du att ha blåmärken, svullnader i bröstområdet och känna lättare smärta. Eventuell sSmärtstillande läkemedel ordineras och biverkningarna avtar under de två första veckorna. Du kan också uppleva tillfällig domningar som varar i några veckor.

Vi genomför efterkontroller för att säkerställa att allt går som planerat och efter ca 2 veckor tas stygnen bort. Ärren kommer gradvis med tiden att blekna och minskas.

Påbörja resan till figuren
du alltid velat ha

Frågor och svar

  • När kan jag börja träna efter en bröstförstoring med lyft?

    Enklare promenader rekommenderas under de första 2 veckorna efter operationen. En ökning av aktiviteten uppmuntras vanligtvis mellan 2-6 veckor, beroende på hur du känner dig i kroppen och hur den reagerar. Efter ca 6-8 veckor kan du träna i stort sett obehindrat.

  • Hur ont har man en bröstförstoring med lyft

    Smärtan efter operationen varierar beroende på hur omfattande operationen är. Smärtan efter operationen kan minskas med smärtlindrande läkemedel. Fysiska åtgärder som förband och stödjande plagg samt begränsad rörlighet och eventuellt isförpackningar hjälper till att minimera smärtan. Om du vidtar dessa åtgärder avtar vanligtvis smärtan inom några dagar efter operationen. Om din smärta ökar efter operationen kontaktar du oss för att säkerställa att din återhämtning går som förväntat.