Boka Tid Fråga oss

Implantatbyte och uttag

Vad innebär implantatbyte och uttag?

Implantatbyte görs oftast på grund av önskan om ökad eller minskad bröstvolym. Brösten förändras även vid ålder och efter graviditet/amning. Minskad elasticitet och asymmetri kan då uppstå. I dessa fall kan ett implantatbyte, eventuellt i kombination med bröstlyft, förbättra bröstets form och utseende.

I sällsynta fall kan det uppstå komplikationer med implantaten vilket kan föranleda att ett implantatbyte alternativt uttag kan bli aktuellt.

För dig som vill ta ut dina bröstimplantat kan du med trygghet göra det hos oss på Eriksbergskliniken. Vi har 25 års erfarenhet av alla sorters estetiska bröstoperationer. Implantatbyte är ett relativt enkelt ingrepp och med rätt operationsplan skapar man även bästa resultatet. Ett resultat som du skall vara nöjd med under många år.

Operationen utförs alltid i narkos.

Vår plastikkirurg

Dr Ann-Charlott Docherty Skogh leg. läkare och överläkare i Plastikkirurgi med specialisering rekonstruktiv kirurgi. Hon har lång och bred erfarenhet av de flesta typer av rekonstruktiva och estetiska ingrepp och har jobbat med estetisk plastikkirurgi sedan 2006.

Hon är utbildad mikrokirurg och specialiserad på bröstrekonstruktion efter cancer och missbildningar. Hon har även omfattande erfarenhet av rekonstruktion inom huvud- och halsområdet.

Dr. Ann-Charlott Docherty Skogh är medlem i Sveriges Läkarförbund, Svensk Plastikkirurgisk Förening, Svensk Förening för Rekonstruktiv Mikrokirurgi och Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi.

Vi hjälper dig med implantatbyte och uttag