Boka Tid Fråga oss

FETTREDUCERING MED COOLSCULPTING

Många är nöjda med sin vikt, men vill få bort envisa fettdepårer. CoolSculpting är en mycket effektiv och säker behandlingsmetod för dig som vill skulptera kroppen utan kirurgi.

Boka kostnadsfri konsultation

VAD ÄR COOLSCULPTING?

CoolSculpting är en metod där vi reducerar dina lokala fettansamlingar och skulpterar kroppen med kontrollerad kyla (så kallad cryolipolys). Fettcellerna i området fryses ner till -11 grader och dör en naturlig celldöd. Restprodukten som blir kvar från fettcellen, till exempel membranet, ”äts upp” av makrofagerna som är kroppens städceller och blir på så sätt en slaggprodukt.

CoolSculpting är den enda typ av fettfrysningsbehandling som är godkänd av amerikanska FDA (Food and Drug Administration). CoolSculpting är en välbeprövad och säker metod med miljontals nöjda kunder världen över. Hos oss på EBK har vi hittills utfört över 2000 behandlingar med fantastiska resultat.

FÖR VEM PASSAR COOLSCULPTING?

CoolSculpting passar dig som är nöjd med din vikt, men vill bli av med envisa fettdepåer och skulptera kroppen utan kirurgi. Vanliga områden som vi behandlar är mage, kärlekshandtag och lår, men även mindre områden som överarmar, knän och dubbelhaka.

Enbart mjukt fett som kan greppas med handen kan behandlas – CoolSculpting fungerar till exempel inte på fett som sitter bakom bukväggen. Det är viktigt att komma ihåg att CoolSculpting inte är en viktminskningsmetod, utan en behandling för dig som vill behandla enstaka områden och skulptera kroppen.

VAD KAN JAG FÖRVÄNTA MIG FÖR RESULTAT AV COOLSCULPTING?

Enligt de flertalet studier som gjorts så vet vi att mellan 20 och 29 procent av fettet i det behandlade området försvinner permanent. Full effekt av CoolSculpting-behandlingen ser du efter ungefär fyra månader, men redan efter någon vecka kommer du märka att området börjar krympa. Efter två månader ser du ungefär 80 procent av resultatet.

HUR GÅR EN BEHANDLING MED COOLSCULPTING TILL?

CoolSculpting börjar alltid med en konsultation där vi går igenom vilket område du önskar behandla, vilka förväntningar du har och hur behandlingen fungerar. Vi tar också före-bilder för att du tydligt ska kunna se dina resultat.

Behandlingen börjar med att terapeuten ritar upp området som ska behandlas, placerar en geléduk över huden och placerar sedan ett munstycke i rätt storlek. När maskinen startar sugs huden in i munstycket genom ett vakuum. Under behandlingen sitter du bekvämt med stöd av kuddar och täcke.

Behandlingen av ett område tar cirka 35 minuter, och du kan behandla flera områden på samma dag. Efteråt kan du återgå till jobbet och vardagliga sysslor.

Vi bokar in ett återbesök efter ungefär 2 månader där vi tar efter-bilder. Detta är ofta en wow-upplevelse för våra kunder.

Har du frågor kan du alltid kontakta oss på kliniken – vi finns här för dig!

FÖR VEM PASSAR COOLSCULPTING?

Områden som kan behandlas med Coolsculpting

 • Mage
 • ”Kärlekshandtag”
 • Lår
 • Rygg
 • Manliga bröst
 • Överarmar
 • Dubbelhaka
 • Rygg
 • Axiller
 • BH-fett
 • Banan -roll (fettdepå under stussen)

FÖRE/EFTER-BILDER

 

Se alla före/efter bilder på coolsculpting här »

VANLIGA FRÅGOR:

Fungerar verkligen CoolSculpting?
Ja. Det har gjorts närmare 80 publicerade studier på CoolSculpting som visar hur och att det fungerar. Cirka 95 procent av alla patienter som behandlas med CoolScupting blir nöjda med resultatet. Din behandlare kommer hjälpa dig att lägga upp en individuell behandlingsplan som är anpassad till dina målsättningar.

När ser jag resultat av CoolSculpting?
Resultatet syns gradvis efter din behandling. Full effekt av CoolSculpting-behandlingen ser du efter ungefär fyra månader, men redan efter någon vecka kommer du märka att området börjar krympa. Efter två månader ser du ungefär 80 procent av resultatet.

Går jag ner i vikt av CoolSculpting?
CoolSculpting är inte en viktminskningsmetod, utan passar dig som är nöjd med din vikt men besväras av lokala, envisa fettansamlingar.

Hur många behandlingar av CoolSculpting behövs?
Det beror på ditt utgångsläge. På konsultationen kan din kroppsterapeut bedöma hur många behandlingar som behövs för ett optimalt resultat. Allt handlar om din förväntningar, förutsättningar och mål på resultat. Tillsammans sätter vi en individuell behandlingsplan för bästa möjliga resultat.

Ger CoolSculpting några biverkningar?
Dagarna efteråt kan huden kännas avdomnad, och du kan få tillfälliga blåmärken och mild svullnad under första veckan. Du kan vara trygg med att ingen omkringliggande vävnad skadas.

Var tar fettet vägen efter CoolSculpting?
När de behandlade fettcellerna har kristalliserats (frysts), transporterar kroppen bort dessa döda celler på naturlig väg. När cellerna har avlägsnats från kroppen är fettet borta för alltid.

Vad händer om jag går upp i vikt efter CoolSculpting?
Många som ser de fina resultaten efter CoolSculpting blir motiverade att ta hand om sig själva. Om du går upp iväg är det dock sannolikt att fettet fördelar sig jämnt över hela kroppen, alltså inte enbart i det behandlade området. Om du går upp i vikt kommer de fettceller som är kvar i området att svälla, så som de naturligt gör. Du kommer alltså inte automatiskt få fler fettceller i det behandlade området i en viktuppgång.