Boka Tid Fråga oss

Fillers – återskapa förlorad volym, lyster och elasticitet

Fillers förknippas många gånger med fylliga läppar och höga kindben – och ett kanske ett alltför förändrat utseende. Men fillers är så mycket mer. Och bättre!  I rätt händer är det en fantastisk produkt som förädlar och skapar symmetri istället för att förändra.

Boka kostnadsfri konsultation

VAD ÄR FILLERS?

När vi åldras eller går ner mycket i vikt förlorar vi volym i ansiktet. Kinderna, ansiktets kontur och käklinjen ser kanske inte ut som förr. De fillers som Eriksbergskliniken använder är FDA godkända fillers (Restylane och Juvederm) som består av hyaluronsyra. Hyaluronsyra är en sockermolekyl som din kropp kan skapa själv. Dess huvudfunktion är att hålla kvar vatten i din kropp, din hud och hålla vävnader insmorda och fuktiga.

Både Restylane och Juvederm har utvecklat flera olika fillers med hyaluronsyra. Produkter anpassade för att återställa förlorad volym, definiera ansiktets kontur eller bara korrigera en liten obalans som stör dig. Fillern är inte permanent utan bryts ner av kroppen successivt. Fillers kan med fördel användas i kombination med Rynkbehandling.

EBK:s certifierade och legitimerade läkare och – injektionssjuksköterskor har mångårig erfarenhet av injektionsbehandlingar och vet hur man skapar perfekt symmetri och balans i ditt ansikte med hjälp av just fillers.

HUR GÅR EN FILLER-BEHANDLING PÅ EBK TILL?

Du träffar alltid en av våra legitimerade läkare eller legitimerade sjuksköterskor, samtliga specialiserade på injektionsbehandlingar, inför behandling, där ni både går igenom din hälsostatus och önskat resultat. Ibland görs behandlingen med fillers direkt efteråt, andra gånger rekommenderar vi betänketid.

Fillers injiceras via en tunn nål. Antalet stick och placeringen beror på önskat resultat och vilken typ av filler som används.

Behandlingen går snabbt och möjlighet till lokalbedövning finns – även om många fillers numera innehåller lokalbedövningsmedlet Lidokain.

FÖR VEM PASSAR FILLERS?

En fillersbehandling är ett bra alternativ för dig som vill ha hjälp med:

 • Ansiktskonturering av kindben
 • Definering av käklinje
 • Volymbehandling- förlorad volym
 • Släta ut arga rynkan mellan ögonbryn
 • Ögonbrynslyft
 • Minska synligheten av ärr
 • Ledsna mungipor
 • Läpputfyllnad, läppförstoring eller tydligare läpplinje
 • Föryngring av händerna
 • Veck i pannan
 • Kråksparkar kring ögon
 • Mini-ansiktslyft

FÖRE/EFTER-BILDER

 

Se alla före/efter bilder på Filler här »

VANLIGA FRÅGOR:

När ser jag resultat av min fillerbehandling?
En behandling med fillers ger omedelbart resultat, även om det du ser i spegeln direkt efter behandlingsdagen inte blir ditt slutgiltiga resultat – svullnaden måste lägga sig och behandlingen ”sjunka in”. Ibland rekommenderas en kompletterande fillerbehandling några veckor efteråt.

Hur länge håller effekten?
Effekten är långvarig men inte permanent. Det är högst individuellt hur länge en behandling håller. Ofta rekommenderar vi påfyllning inom några månader för ett mer varaktigt resultat.

Hur känns det efter fillerbehandling?
Du kan som regel gå direkt tillbaka till arbetet eller studier direkt efter behandling. Ibland kan blåmärken, tillfällig rodnad eller svullnad uppstå. Det är individuellt hur länge de håller i sig.

Vad ska jag tänka på efter behandling med fillers?
Undvik att röra vid det behandlade området sex timmar efter behandlingen. Efter det kan området försiktigt tvättas med tvål och vatten – du kan till och med lägga en lättare makeup om så önskas. Undvik att utsätta huden för hög värme (bastu och varma bad) eller kyla tills eventuella svullnad, rodnad och blåmärken har lagt sig.

När ska man undvika att göra behandling?
Man bör generellt undvika injektionsbehandlingar om man tar blodförtunnande läkemedel. Vi behandlar aldrig en gravid eller ammande eller någon under 18 år.