Boka Tid Fråga oss

Kemiska peels för skräddarsydda resultat

Med hjälp av våra effektiva peelingbehandlingar kan vi skapa fantastiska resultat oavsett ditt utgångsläge! Behandlingarna skräddarsys efter dina behov – vi kan hjälpa dig med det mesta från trött och rynkig hud till akne, pigmenteringar och andra ojämnheter.

Boka kostnadsfri konsultation

VAD ÄR KEMISKA PEELS?

EBK har ett brett utbud av kemiska peelings för att kunna skräddarsy olika behandlingar – från milda “red carpet glow”-behandlingar till mer kraftfulla, problemlösande varianter. Med hjälp av olika syror kan vi korrigera olika hudproblem, bromsa hudens åldrande och bevara en bra hudhälsa. Behandling med kemisk peeling stimulerar även hudens naturliga kollagen och cellförnyelsen påskyndas, vilket leder till en betydligt mer återfuktad, slätare och välmående hud.

Våra peels kan göras både som enstaka behandlingar, men görs med fördel som en boostande kur. Resultatet är en jämnare hy med en helt ny lyster.

FÖR VEM PASSAR KEMISKA PEELS?

Kemisk peeling passar de flesta, från kunder med specifika hudproblem till alla som helt enkelt vill få mer lyster.

HUR GÅR EN KEMISK PEEL PÅ EBK TILL?

Vi inleder med en konsultation med någon av våra diplomerade hudterapeuter, där hudanalys görs och din unika behandlingsplan tas fram.

Själva behandlingen inleds med en noggrann rengöring innan den kemiska peelingen appliceras med en pensel. Vilken typ av peelingsyra vi applicerar beror på din hudtyp och dina behov, något som vi har gått igenom under konsultationen. Peelingen får verka olika länge beroende på vilken typ av syra vi använder innan den neutraliseras och avlägsnas.

Efter avslutad behandling ökar hudens upptagningsförmåga, något som tacksamt nog ökar effekten av framtida peelingbehandlingar. Det kan krävas flera behandlingar för att maxa resultatet. Åter igen, den individuella behandlingsplanen är av största vikt för att vi skall kunna möta dina förväntningar.

FÖR VEM PASSAR KEMISKA PEELS?

Med peels kan vi behandla

 • Akne
 • Rosacea
 • Mindre ärr
 • Stora porer
 • Grov hud
 • Fet hud
 • Torr hud
 • Hyperpigmenteringar som solskador, melasma och pigmenteringar
 • Åldrad hud med rynkor och fina linjer
 • Trött hud utan spänst
 • Ojämn hudstruktur

FÖRE/EFTER-BILDER

 

VANLIGA FRÅGOR:

När börjar det synas resultat?
Det beror på vilken typ av peel vi gjort, men generellt syns effekten inom ett par dagar för att sedan successivt förbättras. Det riktiga wow-resultatet börjar synas när huden flagnat (se nedan) och ny, spänstigare, hud bildas. De aktiva ingredienserna kommer att jobba hårt på djupet i din hud under upp till två veckor efter behandling.

Hur känns det efter en kemisk peel?
Första dagarna efter behandling kan huden flagna eller bli torr, men det vänder snart. Hur lång återhämtningen tar beror helt på vilken typ av peeling vi har valt för just din hud. Det är mycket viktigt att du undviker direkt solljus och använder solskyddskräm med minst SPF30 under minst en vecka efter behandlingen, eftersom huden är extra solkänslig.

Kan jag gå tillbaka till jobbet efter en kemisk peel?
Javisst! I de allra flesta fall kan du återgå till vardagen direkt efter behandling, men undvika träning och bastu första dygnet.

När ska jag undvika att göra kemisk peel?
Om du är gravid, ammar eller har använt läkemedlet Roaccutan (mot svår akne) det senaste halvåret. I behandlingen ingår alltid en konsultation med någon av våra erfarna terapeuter som kan berätta huruvida peels passar din hud.