Boka Tid Fråga oss

Rynkbehandling

I en Rynkbehandling använder vi muskelavslappnande medel (Botulinumtoxin Typ A) för att släta ut mimikrynkor. En Rynkbehandling är snabb, enkel, säker – och ger fantastiska resultat! Inte undra på att den är världens vanligaste estetiska behandling.

Boka kostnadsfri konsultation

VAD ÄR BOTULINUMTOXIN TYP A?

Botulinumtoxin Typ A– Vistabel eller Azzalure –  är ett muskelavslappnande medel som används för estetiskt bruk. Botulinumtoxin Typ A är godkänt som läkemedel, och har från 1990-talet används allt mer i estetiska behandlingar men används fortfarande till störst del som läkemedel inom vården.

Botulinumtoxin Typ A är idag världens mest använda – och därför mest välbeprövade – reducering av finare linjer och rynkor.

För att förstå varför Botulinumtoxin Typ A är så effektivt så måste vi förstå varför rynkor uppstår. Att få rynkor hör till hudens naturliga åldrande, och är kopplade till ansiktets mimik, alltså hur vi rör våra muskler i det dagliga livet. Ju mer huden förlorar sin elasticitet med åren, desto mer framträder rynkorna. Vissa rynkor kan upplevas som charmiga – som skrattrynkor vid ögonen – medan andra rynkor kan upplevas som negativa, till exempel bekymmersrynkan mellan ögonbrynen.

Genom att lugna ned musklernas mimik reducerar vi finare linjer och rynkor i ansiktet. I behandlingen använder vi Botulinumtoxin Typ A – Vistabel eller Azzalure.

Det muskelavslappnade medlet blockerar tillfälligt impulsen från nerven till de ansiktsmuskler som orsakar linjer och rynkor. Behandlingen är således inte permanent.

När dessa muskler är behandlade kan de inte användas längre och rynkor och veck reduceras eller försvinner helt. Efter behandling blir huden också slätare och mjukare. Porer i huden minskas.

Botulinumtoxin Typ A kan med fördel kombineras med fillers. Medlet kan även behandla medicinska besvär som svettningar, tandgnissling och migrän.

HUR GÅR EN RYNKBEHANDLING TILL?

Inför behandling träffar du alltid en av våra legitimerade läkare eller sjuksköterskor. Tillsammans går ni igenom din hälsostatus och vilket resultat du önskar. Ibland görs behandlingen direkt efteråt, andra gånger rekommenderar vi betänketid.

De partier som ska behandlas markeras först med märkpenna, därefter injiceras mycket små och väl avvägda doser av medlet med en tunn nål i de markerade partierna. Behandlingen tar inte mer än 15–20 minuter, och är i det närmaste helt smärtfri.

FÖR VEM PASSAR RYNKBEHANDLING?

Rynkbehandlingen har god effekt på bland annat:

  • Rynkan mellan ögonbrynen
  • Veck i pannan
  • Kråksparkar runt ögonen
  • Hängande/sura mungipor
  • Asymmetrier i ansiktet
  • Hängande ögonbryn – där ett lyft öppnar blicken
  • Gummy smile- när överläppen kraftigt dras upp vid leende och visar mycket tandkött
  • Tandgnissling
  • Överdriven svettning
  • Minskade synliga porer

VANLIGA FRÅGOR:

När ser jag resultat efter min Rynkbehandling?
Effekten kommer efter två till 5 dagar.

Hur länge håller effekten av Rynkbehandling?
Effekten kan vara mellan 3–6 månader. Hållbarheten är individuell. Ofta rekommenderar vi påfyllning inom några månader för ett mer varaktigt resultat. Effekten efter varje förnyad behandling sitter i längre för varje gång.

Hur känns det efter Rynkbehandling?
Efter behandlingen kan du uppleva en tillfälligt, mycket lätt rodnad. Vid behandling av känsliga områden kan det i enstaka fall uppstå blåmärken. En del kan få en lätt huvudvärk och/eller ömhet det första dagarna, men i övrigt är behandlingen inte märkbar.

Finns det några biverkningar av Rynkbehandling?
Biverkningar av muskelavslappnande medel är ovanliga. I sällsynta fall kan de orsaka en svaghet i närliggande muskler och en viss asymmetri kan ses. Eventuella biverkningar är alltid övergående men skall alltid rapporteras till behandlare i verksamheten.

Kan jag gå tillbaka till arbetet efter en Rynkbehandling?
Javisst! Det går utmärkt att gå tillbaka till arbete eller studier direkt efter behandling.

Vad ska jag tänka på efter behandlingen?
Det är svårt, vi vet, men undvik att röra vid det behandlade området sex timmar efter behandlingen. Undvik också intensiv träning, bastu och flygresor de närmaste dagarna efter behandling.

När ska man undvika att göra Rynkbehandling?
Man bör generellt undvika injektionsbehandlingar om man tar blodförtunnande läkemedel. Är du gravid eller ammande behandlar vi dig inte.


NYHETER PA EBK