Hos oss möter du Dr Hans Olivecrona och Dr Magnus Larsson

Specialistkompetens med patienten i fokus

NYHET! Nu erbjuder vi fler ingrepp inom Allmän kirurgi – Denna sida är under bearbetning. För mer info kontakta kliniken på info@eriksbergskliniken.se eller 08-611 30 30.

Läs mer om våra kirurger här.

Kliniken

På kliniken finns platser som används både för vila efter mindre ingrepp och övernattning. I närheten till kliniken finns möjligheter till provtagning och röntgen.
Konsultationer, vissa mindre estetiska och rekonstruktiva ingrepp samt återbesök som på ett säkert sätt kan genomföras utanför sjukhusklassad miljö utförs på vår mottagningen på Eriksbergsgatan 4, i en diskret och trevlig miljö där vi även utför alla våra övriga behandlingar.

Personligt engagemang, värme och omvårdnad är en självklarhet för varje enskild patient.

Här följer ett urval av ingrepp du kan få hjälp med. Du bokar en konsultationstid via vår webb-bokning eller om du har frågor och funderingar kontaktar du vår reception på 08-611 30 30.

Vad kan vi hjälpa dig med

Rektus-diastas

Innebär att de raka bukmusklerna i bukens medellinje separerats. Det är vanligt hos vuxna kvinnor efter graviditet då musklerna separerats. Vissa får problem med ryggen pga detta. Muskelträning efter graviditeten är viktigt och kan oftast förbättra tillståndet. Ibland blir det kvarstående och kan då opereras i narkos. Oftast utförs detta i samband med en bukplastik.

Ärrbråck

Ärrbråck uppstår ibland efter operationer i buken. De beror på att musklerna läkt ihop fel och lämnar en defekt där bukens organ kan bukta ut. De kan vara både kosmetiskt störande och ge smärta. Operationerna sker alltid i narkos och omfattningen varierar mycket. Från en enkel förslutning med tråd till inoperation av stora syntetiska nät som förstärker muskulaturen.

Åderbråck

Åderbråck innebär att de ytliga venerna (blodkärlen som för blodet åter till hjärtat) på framförallt underbenen men ibland även låren blir förstorade och slingriga. Det är en naturlig del av åldrandet hos vissa människor, det finns en tydlig ärftlig koppling, medan det hos andra beror på många års tungt arbete i stående. Viktigt att utesluta är att det inte föreligger en komplicerad situation med bensår och läckage av de djupa venerna. Operationen sker i narkos och omfattningen beroende på hur uttalade åderbråcken är.

Ta bort venportar

Patienter som fått venportar inopererade inom slutenvården får ofta vänta väldigt länge på att få sin port bortopererad pga långa vårdköer. Detta är en enkel och snabb operation som kan göras i lokalbedövning.

Anala hudflikar och hemorrojder

Hemorrojder är en utvidgning av i ändtarmsöppningens naturligt förekommande blodkärl. Dessa kan ibland vara symtomfria, men de kan också ställa till besvär. Blödningar, sveda, klåda, smärta och kvarstående hudflikar kan bli resultatet efter hemorrojder. Kvarstående hudflikar kan vara kosmetiskt störande och försvåra rengöring efter toalett-besök. Detta är bekymmer som många människor har, men som de ofta inte vågar söka hjälp för. Det går dock oftast lätt att åtgärda dessa problem och bota patienten. Val av åtgärd beror på hur stora problemen är och vad patienten själv önskar. Små hudflikar kan opereras i lokalbedövning. Större hemorrojder måste opereras i narkos

Anala sprickor

Anala sprickor kommer ofta efter en förstoppnings- eller diarré period och kan göra väldigt ont i samband med avföring. Det kan även komma klarrött blod på toalettpapperet. I första hand behandlas dessa med smärtstillande salva, i andra hand försiktig vidgning för att få krampen i ringmuskeln att släppa och i sista hand kan man behandla med botoxinjektioner.


 

Erbjudanden

NeoStrata – Peeling

NeoStrata Rejuventating Peels är en serie med AHA – peelingar som förbättrar hudens kvalitet. Varje behandling anpassas ...

EBK stänger för semester

Vi stänger för semester v. 30 & 31. Vi öppnar åter måndagen den 5 augusti kl 09:00. Fram tills dess är du välkommen att ...

NYHET – NeoStrata

Vi välkomnar NeoStrata till EBK NeoStrata är dermatologiskt utvecklad hudvård som rekommenderas och hyllas av experter världen ...