Boka Tid Fråga oss

Bröstförstoring med eget fett

Vad innebär bröstförstoring med eget fett?

En bröstförstoring med kroppseget fett ger en naturlig förstoring av brösten utan att använda implantat. Behandlingen kan behöva upprepas för att uppnå önskat resultat. Hur mycket brösten kan förstoras begränsas delvis av hur mycket fett som finns att tillgå på kroppen i övrigt.

Fördelarna med fettransplantation till brösten

Här är några av fördelarna med bröstförstoring med eget fett jämfört med traditionella bröstimplantat:

 • Fett är mjukt och följsamt, vilket efterliknar strukturen och rörelserna hos naturlig bröstvävnad vilket ger en naturlig känsla.
 • Bröstförstoring med fettransplantation utförs med små snitt, vilket ger minimal ärrbildning.
 • Återhämtningstiden är kortare jämfört med traditionell bröstimplantatkirurgi och patienter återgår snabbare till normala aktiviteter och arbete.
 • Bröstförstoring med eget kroppsfett har den dubbla fördelen att oönskat fett avlägsnas från en del eller delar av kroppen samtidigt som brösten får mer volym. Resultatet kan leda till en mer proportionerlig och estetiskt tilltalande kroppskontur.

Bröstförstoring med eget fett på Eriksbergskliniken i Stockholm

På Eriksbergskliniken i Stockholm är vi specialiserade på en mängd olika bröstförstoringstekniker, inklusive bröstförstoring med eget fett. Vi erbjuder en omtänksam och stödjande miljö och är fast beslutna att hjälpa dig att uppnå ditt önskade resultat. Som en av de ledande klinikerna i Stockholm är vi stolta över att kunna erbjuda högkvalitativ vård och utmärkta resultat.

Vår plastikkirurg

Dr Ann-Charlott Docherty Skogh leg. läkare och överläkare i Plastikkirurgi med specialisering rekonstruktiv kirurgi. Hon har lång och bred erfarenhet av de flesta typer av rekonstruktiva och estetiska ingrepp och har jobbat med estetisk plastikkirurgi sedan 2006.

Hon är utbildad mikrokirurg och specialiserad på bröstrekonstruktion efter cancer och missbildningar. Hon har även omfattande erfarenhet av rekonstruktion inom huvud- och halsområdet.

Dr. Ann-Charlott Docherty Skogh är medlem i Sveriges Läkarförbund, Svensk Plastikkirurgisk Förening, Svensk Förening för Rekonstruktiv Mikrokirurgi och Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi.

Vi hjälper dig att välja rätt implantat, storlek och placering

Hur går operationen till?

Före operationen

Konsultation på Eriksbergskliniken?

Första steget är att träffa vår plastikkirurg Dr Ann-Charlott Docherty Skogh på Eriksbergskliniken för att gå igenom dina mål och funderingar kring ingreppet.

Under konsultationen bedömer hon din lämplighet för bröstförstoring med fettransplantation. Några faktorer som beaktas är hur nära du ligger din idealvikt och att du har tillräckligt med överflödig fettvävnad som kan användas.

Hur förbereder du dig?

Ät en balanserad kost för att hålla en hälsosam vikt vilket hjälper dig att återhämta dig snabbare och minimerar risken för komplikationer.

Ordna med transport hem efter operationen då bedövningen och medicineringen gör att du känner dig trött. Du bör också ordna med hjälp med hushållssysslor under några dagar efter operationen.

På operationsdagen

Bröstförstoring med eget fett sker vanligtvis under narkos och tar cirka 1-2 timmar att genomföra.

Under ingreppet samlas kroppseget fett från andra delar av kroppen. Små snitt görs för att samla kroppseget fett från utvalda områden av kroppen, som sedan renas och behandlas innan det återinjiceras i brösten. När fettet har överförts försluts snitten och det behandlade området bandageras för att minska svullnaden och främja läkningen.

Efter operationen placeras du i vårt uppvakningsrum där du övervakas och normalt kan du åka hem samma dag.

Efter operationen

Återhämtningstid efter operationen

Återhämtningen efter en bröstförstoring med fettransplantation kan variera från person till person.

Sannolikt kommer du uppleva viss smärta och svullnad i bröstområdet direkt efter ingreppet. För att lindra smärtan ordinerar vår kirurg smärtstillande läkemedel.

Under den första veckan efter operationen måste du begränsa fysiska aktiviteter så att kroppen kan läka. Andra veckan brukar normalt svullnaden minska. Om du känner dig mer rörlig kan du börja med lättare fysisk aktivitet. Efter ca 5-6 veckor kan du återupptagande normala aktiviteter.

Det kan ta flera månader innan det slutliga resultatet av bröstförstoringen med syns, eftersom det kan ta tid för de transplanterade fettcellerna att sätta sig och integreras med den omgivande vävnaden.

Påbörja resan till figuren
du alltid velat ha

Frågor och svar

 • Hur länge håller en bröstförstoring med eget fett?

  Resultaten från en bröstförstoring med fettransplantation varar livet ut. Det kan dock ta upp till sex månader att se de slutliga resultaten då fettcellerna behöver sätta sig på sina nya platser, där de stannar livet ut. Då vissa fettceller dör efter injektionen injiceras fler fettceller än vad som behövs under överföringen.

 • Vilka komplikationer kan uppstå efter operation?

  Fettsugningen och fettransplantationen utförs av vår kirurg som har lång erfarenhet och komplikationer är mycket ovanliga. I sällsynta kan det uppstå infektioner. Det är vanligt att patienten upplever lätt smärta som lindras med smärtstillande medicinering.

 • När kommer jag att se resultatet av bröstförstoringen?

  Du ser resultatet direkt efter ingreppet som gradvis förbättras. Efter 3-6 är vanligtvis resultaten permanenta och det överförda fettet kommer att vara en del av din normala bröstvävnad.