Boka Tid Prislista

Bröstforstoring med implantat

Vad innebär en bröstförstoring med implantat?

Bröstförstoring kan ge kvinnor med små eller ojämnt stora bröst fylligare och större bröst, fastare och ett proportionerligt utseende genom placering av implantat i bröstet. För kvinnor som aldrig har varit nöjda eller som är obekväma med sin bröststorlek, form eller fyllighet är bröstförstoring med implantat en långsiktig lösning som kan förbättra både utseende och välmående.

Bröstförstoring med implantat i Stockholm

Eriksbergskliniken ligger i centrala Stockholm och sedan 1998 år har vi arbetat med marknadens bästa metoder och implantat. Vårt mål är att du skall få ett naturligt och symmetriskt resultat som stämmer överens med din målbild. Vi förstår att bröstens form, storlek och position kan påverka ditt självförtroende och självkänsla. Därför erbjuder vi personliga lösningar för att möta dina unika behov.

Vår plastikkirurg

Dr Ann-Charlott Docherty Skogh leg. läkare och överläkare i Plastikkirurgi med specialisering rekonstruktiv kirurgi. Hon har lång och bred erfarenhet av de flesta typer av rekonstruktiva och estetiska ingrepp och har jobbat med estetisk plastikkirurgi sedan 2006.

Hon är utbildad mikrokirurg och specialiserad på bröstrekonstruktion efter cancer och missbildningar. Hon har även omfattande erfarenhet av rekonstruktion inom huvud- och halsområdet.

Dr. Ann-Charlott Docherty Skogh är medlem i Sveriges Läkarförbund, Svensk Plastikkirurgisk Förening, Svensk Förening för Rekonstruktiv Mikrokirurgi och Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi.

Bröstimplantat - rätt storlek och placering

Du står inför en rad beslut kring dina nya bröstimplantat, vilken storlek, typ av implantat och placering ska jag välja? Vi uppmuntrar dig att göra din egen research och prata med nära och kära om dina alternativ, men kanske viktigast av allt är att få ett expertutlåtande. Under en personlig konsultation med vår plastikkirurg Dr Ann-Charlott Docherty Skogh får du svar på alla dina frågor kring operationen och implantaten. Hon vägleder dig genom beslutsprocessen kring, implantatstorlek, form, placering av implantatet och placering av snitt. På vägen delar hon med sig av sina preferenser och rekommenderar det som kommer att passa dig bäst.

Vi erbjuder CE-märkta och/eller FDA-godkännande implantattyper av högsta medicinska säkerhetsnivå. Tillsammans med våra kirurgiska tillvägagångssätt tillgodoser vi alla dina behov.

Vi hjälper dig att välja rätt implantat, storlek och placering

Hur går operationen till?

Före operationen

Konsultation på Eriksbergskliniken

Första steget på din resa är att boka in en konsultation med Dr Ann-Charlott Docherty Skogh. Då får du svar på alla frågor dina frågor kring ingreppet, stora som små och ni diskuterar dina mål med operationen. Under konsultationen går ni även igenom formen på bröstimplantat, typer av bröstimplantat och placering av snittet.

Du får också möjlighet att “prova” olika storlekar och former av bröstimplantat med hjälp av en särskild behå. Detta kommer att hjälpa dig att välja den storlek och form som bäst passar din kropp och din livsstil.

Målet med mötet är att du ska få en klar uppfattning om en bröstförstoring kommer att innebära för dig och en exakt kostnadsberäkning. Om du bestämmer dig för att gå vidare med operationen kan du i slutet av mötet boka tid för din operation.

Hur förbereder du dig?

Det är viktigt att du håller dig i god fysisk form genom att motionera regelbundet, äta bra mat  och vila mycket. Din emotionella hälsa är också en viktig del under förberedelsen så försök att vara glad, optimistisk och försök att minimera situationer som gör dig stressad.

Om du röker måste du sluta minst sex veckor före operationen. Detta för att undvika komplikationer som infektioner eller hudnekros (när hudvävnaden dör) under läkningsprocessen.

När du kommer ut från operationen vill du inte vara oförberedd på återhämtningsfasen. Se till att du får ordning på dina angelägenheter så att du, när du väl är ute ur operationen, kan slappna av och återhämta dig utan bekymmer.

På operationsdagen

Operationen sker på S:t Görans sjukhus och vid ankomst byter du om till operationskläder och förbereds inför ingreppet. Du är nedsövd med narkos och operationen tar ca en timme.

Beroende på vilken placering du har valt på implantatet skapas en ficka bakom bröstvävnaden eller under bröstmuskeln, där implantatet placeras.
Därefter kontrolleras bröstens symmetri och när snitten är stängda läggs ett förband för att skydda snitten, hålla vävnaden och implantatet säkert på plats samt för att minimera svullnad.

När du vaknar upp från narkosen placeras du i vårt uppvakningsrum där du under några timmar övervakas och normalt åker du hem samma dag. Då du kommer att känna dig groggy från narkosen och smärtstillande läkemedel behöver du någon som kör dig hem efter operationen.
Efter operationen kommer dina bröst att stödjas med en stöd-bh som du provar ut och tar med dig hem. Du kommer även att få recept på en tillräcklig mängd smärtstillande läkemedel.

Efter operationen

Vi rekommenderar att du har någon som hjälper dem i hemmet under en dag eller två efter operationen.

En viss grad av svullnad är vanligt, som stadigt minskar under de första 4 till 6 veckor. Vår kirurg gör allt för att minimera ärrbildning, och ärren bör börja ljusna och blekna efter några månader. Du bör vara redo att återgå till arbetet efter ca 1-2 veckor.

Även om komplikationer efter en bröstförstoring är sällsynta är det viktigt att du håller utkik efter tecken på infektion på platsen för snitten, överdriven blödning eller förvärrad smärta. Om du upplever något av detta, kontakta oss.

En vecka efter operationen har du ett uppföljningsmöte med vår plastikkirurg där ni går igenom resultatet och vid behov lägger hon om förband samt besvarar eventuella funderingar.

Före & efter bilder

Påbörja resan till figuren
du alltid velat ha

Patientberättelse Bröstförstoring

Linda Glad 42 år – Stockholm

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Frågor och svar

  • Är bröstimplantat farliga?

    Eriksbergskliniken erbjuder endast bröstimplantat av högsta medicinska säkerhetsnivå. De implantat vi använder har CE-märkning och/eller FDA-godkännande och det finns inga vetenskapliga studier som visar att det är farliga.

  • Ska jag vänta med bröstförstoring tills efter jag skaffat barn?

    Graviditet och amning har påverkan på din kropp och formen på dina bröst. Då effekten kan variera från person till person väljer vissa kvinnor att göra en bröstförstoring innan de får barn och andra väntar tills de är färdiga med att ha barn.

  • Hur länge behöver jag vara sjukskriven efter operationen?

    Efter operationen behöver du vila och ta det lugnt. Du kan återvända till jobbet efter cirka 1-2 veckor om du har ett arbete som inte kräver tunga lyft.