Boka Tid Fråga oss

Hybrid Bröstforstoring

Vad innebär hybrid bröstförstoring?

Vid sk. Hybrid Bröstförstoring (Hybrid Breast Augmentation) används implantat i kombination med fettransplantation för att ge en naturlig utfyllnad av brösten.

Vid bröstförstoring med implantat och fettransplantation placeras implantatet i bröstet som vid en vanlig bröstförstoring. En fettsugning utförs på önskad plats (mage, flanker eller lår).

Kombinerade bröstimplantat med fettransplantation är idealiskt om du har tillräckligt med fettreserver att injicera i brösten. Passar även dig som vill förbättra både urringningen och få mer fyllighet ovanför bröstvårtan.

Fördelar med hybrid bröstförstoring

En av fördelarna med hybrid bröstförstoring är att plastikkirurgen kan skulptera bröstformen på ett sätt som oftast inte kan utföras med enbart implantat. Fettransplantation kan användas för att finjustera implantatens form och position, åtgärda eventuella asymmetrier mellan brösten eller mjuka upp det övergripande utseendet.

En annan fördel med hybridbröstförstoring är att kirurgen kan placera implantatet ovanför bröstmuskeln och behöver inte skära i muskeln för att sätta in implantatet under.

Hybrid bröstförstoring i Stockholm

På Eriksbergskliniken i Stockholm erbjuder vi en omtänksam och stödjande miljö för våra patienter. Vårt engagerade team strävar efter att ge utmärkt vård genom hela processen, från den första konsultationen till tiden efter operationen. Vi är fast beslutna att tillhandahålla den högsta säkerheten för våra patienter och bästa metoderna för hybrid bröstförstoring.

Tillsammans med teamet och vår erfarna kirurg Dr Ann-Charlott Docherty Skogh är du trygga under operationen som utförts på S:t Görans sjukhus i Stockholm.


Vår plastikkirurg

Dr Ann-Charlott Docherty Skogh leg. läkare och överläkare i Plastikkirurgi med specialisering rekonstruktiv kirurgi. Hon har lång och bred erfarenhet av de flesta typer av rekonstruktiva och estetiska ingrepp och har jobbat med estetisk plastikkirurgi sedan 2006.

Hon är utbildad mikrokirurg och specialiserad på bröstrekonstruktion efter cancer och missbildningar. Hon har även omfattande erfarenhet av rekonstruktion inom huvud- och halsområdet.

Dr. Ann-Charlott Docherty Skogh är medlem i Sveriges Läkarförbund, Svensk Plastikkirurgisk Förening, Svensk Förening för Rekonstruktiv Mikrokirurgi och Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi.

Vi hjälper dig att välja rätt implantat, storlek och placering

Hur går operationen till?

Inför operationen

Konsultation på Eriksbergskliniken?

Vid konsultationen på vår klinik i Stockholm träffar du vår plastikkirurg Dr Ann-Charlott. Hon besvarar alla dina frågor kring ingreppet och ni diskuterar din målbild med bröstförstoringen. Under konsultationen går ni även igenom ditt hälsotillstånd och bedömer dina förutsättningar för en lyckad operation. En viktig faktor är att du har tillräckligt överflödig fettvävnad som kan användas till bröstförstoringen.
Du genomgår även en undersökning, som ger oss den information vi behöver för att rekommendera rätt implantat och placering, för att uppnå bästa möjliga resultat. Du informeras även om eventuella risker med operationen.

Förberedelser

Din hälsa och ditt välmående har en god effekt på läkningen och återhämtningen efter ingreppet samt det slutliga resultatet. För att förbereda dig på bästa veckorna före operationen, följer du instruktionerna från vår kirurg. Det är viktigt att du har en sund livsstil med goda träningsvanor, balanserad och näringsrik kost. Du bör avstå från alkohol och tobak veckorna före operationen.

På operationsdagen

En hybrid bröstförstoring tar vanligtvis ca 1,5-2 timmar och utförs under narkos.
Små snitt görs för att samla kroppseget fett från utvalda områden av kroppen. Fettet placeras i en steril fettbehållare för att renas och bearbetas.

Kirurgen lägger snittet och skapar bröstfickan, oftast ovanpå bröstmuskeln. Därefter placeras implantaten i rätt position följt av fettstransplantation där fettet injicerar runt implantaten och i dekolletaget.

Snitten försluts och det behandlade området bandageras för att minska svullnaden och underlätta läkningen.

Efter omvårdnad provar du ut en stödjande bh och får instruktioner hur du bäst läker och återhämtar dig. Därefter är du redo att åka hem redan på operationsdagen.

Efter operationen

För att korta ner återhämtningsperioden efter en hybrid bröstförstoring använder vår kirurg endast skonsamma tekniker för att minimera svullnad och blåmärken.

Det är vanligt med lättare smärta och svullnad efter ingreppet, som avtar under de två första veckorna.

Under de första veckorna är det viktigt att du avstår från ansträngande fysiska aktiviteter. Efter ca 43 veckor kan du återuppta normala aktiviteter igen. Normalt är att återgår till arbetet efter 1-2 veckor efter operationen.

Resultat syns omedelbart och efter några veckor när svullnaden har lagt sig så kan du se den slutliga formen. Ärren bleknar och blir plattare med tiden

Påbörja resan till figuren
du alltid velat ha

Frågor och svar

  • Vilket är bäst? Bröstimplantat, fettransplantation eller båda?

    Alla ingrepp anpassas utifrån din målsättning och fysiska förutsättningar. När du träffar vår kirurg för konsultation avgör hon vad som är bäst för dig. En förutsättning för fettransplantation är att om du har tillräckligt med överflödigt fett kroppsfett.

    En av fördelarna med att kombinera implantat med fettransplantation är att bröstformen kan skulptera bröstformen på ett sätt som oftast inte är möjligt med enbart implantat.

  • Passar hybrid bröstförstoring mig?

    Hybrid bröstförstoring passar dig om du har tillräckliga fettreserver för att möjliggöra en tillräcklig fettsugning och fettinjektion i bröstet. För ett lyckat resultat behöver du även uppnå din idealiska kroppsvikt vid operation. Detta för att brösten inte ska minska i volym efter en större viktnedgång.