Boka Tid Fråga oss

IPL – behandlar hudproblem, tar bort hår och föryngrar huden

IPL är en fantastisk ljusbehandling med många användningsområden – från hudföryngring och hårborttagning till att ta bort pigmentfläckar, rodnad och ytliga blodkärl.
Boka kostnadsfri konsultation

VAD ÄR IPL?

IPL (Intensivt Pulserande Ljus eller Intense Pulsed Light) är en revolutionerande teknik som reparerar skador i huden. Vid en estetisk IPL-behandling använder vi laserteknik för att omvandla ljus till värme. IPL används exempelvis för att ta bort ytliga blodkärl, pigmentfläckar och dra ihop förstorade porer, men kan också ge fantastiska resultat på oönskad hårväxt. Behandlingen boostar kollagenet och resultatet börjar du se redan efter några timmar. Vetenskapliga studier har visat att hudföryngringen finns kvar upp till 5 år efter en serie IPL-behandlingar.

FÖR VEM PASSAR IPL-BEHANDLING?

IPL har ett brett användningsområde, och kan anpassas efter önskat resultat. Under den mörkare årstiden passar det bra att behandla kärl, pigment och solskadad hud. Vi har en rad effektiva alternativ och skräddarsyr behandlingen efter vilka behov du och din hud har.

HUR GÅR EN IPL-BEHANDLING PÅ EBK TILL?

Du får alltid hjälp av våra erfarna hudterapeuter för att avgöra vilken metod som är mest lämplig för just din hud – och för det du önskar behandla.

Din behandlare kan ställa in ljuset på olika nivåer, beroende på önskad effekt. Oftast rekommenderas en serie IPL-behandlingar med några veckors mellanrum.

För vem passar IPL?

IPL kan göra underverk med:

  • Pigmentfläckar/solskador
  • Trött och/eller rynkig hy
  • Stora porer
  • Rosacea
  • Ytliga blodkärl
  • Oönskad kroppsbehåring

FÖRE/EFTER-BILDER

 

VANLIGA FRÅGOR:

När börjar jag se resultat av min IPL-behandling?
Det beror på behandlingsområde. Effekten av hudföryngrande behandling börjar vanligen synas efter några timmar med fullt resultat efter 2–3 veckor. Hårborttagning kräver flera behandlingar och resultatet ses successivt.

Hur känns det efter IPL-behandling?
Efter behandlingen kan du uppleva en lätt rodnad och känna värme i huden, men det lägger sig efter ett par timmar.

Vad ska jag tänka på efter IPL-behandling?
Det är viktigt att skydda huden efter en IPL-behandling. Under ett par dygn efter behandlingen ska du undvika bland annat injektionsbehandlingar, bastu, varma bad och bad i pool/hav. Även sol och solarium ska undvikas under ett par veckor.  Det är viktigt att boosta med återfuktning efter behandling. Vi rekommenderar Neostrata eller IMAGE MD, som finns på EBK.

När ska jag undvika att göra IPL-behandling?
Mörkare hudtyper eller solbränd hud bör undvikas att behandlas på grund av den förhöjda risken för mindre brännskador. För att avgöra vilken hudtyp du är så är konsultationen av vikt.

Du skall även undvika IPL-behandling om du är gravid eller ammar samt om du äter antibiotika eller annat läkemedel som gör att du blir ljuskänslig.