Boka Tid Fråga oss

Medicinsk behandling mot migrän

Förutom att användas i estetiska behandlingar har muskelavslappnande medel (i vardagstal Botulinumtoxin Typ A) stora användningsområden i medicinska syften.  EBK:s legitimerade läkare och sjuksköterskor behandlar även migrän – något som höjer livskvalitén hos de som behandlas.

Boka kostnadsfri konsultation

VAD ÄR EN MEDICINSK BEHANDLING MED BOTULINUMTOXIN TYP A MOT MIGRÄN?

Botuliunumtoxin Typ A är ett läkemedel som har använts i decennier inom exempelvis neurologin för behandling av lokala kramp- och muskelspänningstillstånd. Numera förknippas ämnet kanske mest med estetiska injektionsbehandlingar , men vi behandlar även med stor framgång för medicinska indikationer med Botulinumtoxin Typ A.

Migrän och spänningshuvudvärk är vanligt förekommande, och kan många gånger sänka livskvaliteten. Många med migrän eller spänningshuvudvärk blir hjälpta av behandling med Botuliunumtoxin Typ A.

Obs!

Det är viktigt att komma ihåg att man inte kan bota migrän med hjälp av Botulinumtoxin Typ A-injektioner, men man kan lindra besvären.

VANLIGA FRÅGOR:

Hur går en behandling mot migrän till?
I besöket ingår alltid en inledande konsultation med någon av våra legitimerade läkare och sjuksköterskor. Därefter görs injektioner med Botulinumtoxin Typ A på noggrant utvalda platser i musklerna centrerade i huvudet, nacke och axlar. Läkemedlet blockerar då de nervsignaler som får muskler att spännas.

När märker jag effekt av behandlingen?
Resultatet blir fullt märkbar efter ungefär en vecka.

Hur länge håller effekten av behandlingen?
Effekten kan vara mellan 3–6 månader. Hållbarheten är individuell.

Hur känns det efter behandlingen?
Efter behandlingen kan du uppleva en tillfälligt, mycket lätt rodnad. En del kan få en lätt huvudvärk och/eller ömhet det första dagarna, men i övrigt är behandlingen inte märkbar.

Finns det några biverkningar av Botulinumtoxin Typ A behandling?
Biverkningar av muskelavslappnande medel är ovanliga men ibland kan man få  blåmärke, rodnad eller lättare tillfällig huvudvärk. Det är dock viktigt att rapportera in eventuella biverkningar till behandlare.

Kan jag gå tillbaka till arbetet efter behandling?
Javisst! Det går utmärkt att gå tillbaka till arbete eller studier direkt efter behandling.

Vad ska jag tänka på efter behandling med Botulinumtoxin Typ A?
Undvik att röra vid det behandlade området sex timmar efter behandlingen. Undvik också intensiv träning, bastu och flygresor de närmaste dagarna efter behandling.

När ska man undvika att göra en Botulinumtoxin Typ A-behandling?
Man bör generellt undvika injektionsbehandlingar om man tar blodförtunnande läkemedel. Är du gravid eller ammande behandlar vi dig inte.