Boka Tid Prislista

Medicinsk Botox-behandling mot migrän

Förutom att användas i estetiska behandlingar har muskelavslappnande medel (i vardagstal Botox) stora användningsområden i medicinska syften.  EBK:s legitimerade läkare och sjuksköterskor behandlar även migrän – något som höjer livskvalitén hos de som behandlas.

VAD ÄR MEDICINSK BOTOX MOT MIGRÄN?

Botox är ett läkemedel som har använts i decennier inom exempelvis neurologin för behandling av lokala kramp- och muskelspänningstillstånd. Numera förknippas ämnet kanske mest med estetiska injektionsbehandlingar , men vi behandlar även med stor framgång för medicinska indikationer med Botox.

Migrän och spänningshuvudvärk är vanligt förekommande, och kan många gånger sänka livskvaliteten. Många med migrän eller spänningshuvudvärk blir hjälpta av behandling med Botox.

Obs!

Det är viktigt att komma ihåg att man inte kan bota migrän med hjälp av Botox-injektioner, men man kan lindra besvären.

VANLIGA FRÅGOR:

Hur går en Botox-behandling mot migrän till?
I besöket ingår alltid en inledande konsultation med någon av våra legitimerade läkare och sjuksköterskor. Därefter görs injektioner av Botox på noggrant utvalda platser i musklerna centrerade i huvudet, nacke och axlar. Läkemedlet blockerar då de nervsignaler som får muskler att spännas.

När märker jag effekt av behandlingen?
Resultatet blir fullt märkbar efter ungefär en vecka.

Hur länge håller effekten av medicinsk Botox-behandling?
Effekten kan vara mellan 3–6 månader. Hållbarheten är individuell.

Hur känns det efter medicinsk Botox-behandling?
Efter behandlingen kan du uppleva en tillfälligt, mycket lätt rodnad. En del kan få en lätt huvudvärk och/eller ömhet det första dagarna, men i övrigt är behandlingen inte märkbar.

Finns det några biverkningar av Botox-behandling?
Biverkningar av muskelavslappnande medel är ovanliga.

Kan jag gå tillbaka till arbetet efter Botox-behandling?
Javisst! Det går utmärkt att gå tillbaka till arbete eller studier direkt efter behandling.

Vad ska jag tänka på efter behandling med Botox?
Undvik att röra vid det behandlade området sex timmar efter behandlingen. Undvik också intensiv träning och flygresor de närmaste dagarna efter behandling.

När ska man undvika att göra Botox-behandling?
Man bör generellt undvika injektionsbehandlingar om man tar blodförtunnande läkemedel. Är du gravid eller ammande avråder vi också från behandling.