Boka Tid Fråga oss

AVANCERAD HUDVÅRD MED PROFHILO

Boka kostnadsfri konsultation

VAD ÄR PROFHILO?

Profhilo är en injektionsbehandling med en hög halt av stabiliserad hyaluronsyra som återställer fuktbalansen i huden samtidigt som den motverkar slapphet och åldrande. 

Det är INTE en filler som skapar volym utan istället en produkt som (klinisk data) ökar hudens egen kollagenproduktion, förbättrar hudstrukturen, elasticiteten, stramar upp och återskapar fuktbalansen. Detta ger dig i slutändan en spänstigare hud med mer lyster och glow. 

Behandlingen utförs alltid av någon av våra legitimerade läkare och sjuksköterskor.

FÖR VEM PASSAR PROFHILO?

Profhilo passar bäst för dig som vill strama upp huden och få bättre hudkvalitet. Behandlingen är bra om en har lite linjer eller känner att huden i ansiktet börjat bli hängig eller slapp. Är du fuktfattig kommer du också få en djup återfuktning av behandlingen under de första månaderna och en synbart bättre hudkvalitet.

I princip så passar Profhilo män och kvinnor i alla åldrar. På EBK behandlar vi dock aldrig någon under 18 år fyllda.

VAD KAN JAG FÖRVÄNTA MIG FÖR RESULTAT AV PROFHILO?

Under tiden Profhilo ligger kvar i huden (ca. 28 dagar) sker en aktivering av fyra olika typer av kollagen och elastin, vilket på sikt ger en uppstramande och lyftande effekt. Produkten även stärker och återfuktar huden och har dessutom en remodellerande effekt på åldrande vävnad som börjat tappa sin spänst.

Du kan förvänta dig en måttlig rynkreducering,  spänst i huden, toppad med en ungdomlig lyster.

Det är dock viktigt att du har realistiska förväntningar. Resultatet kan variera mellan olika människor beroende på skillnader i arvsanlag, hudens elasticitet, ålder, levnadsstil och kost.

HUR GÅR EN BEHANDLING MED PROFHILO TILL?

 

  • Behandlingen påbörjas alltid med en noggrann konsultation och hudanalys med någon av våra legitimerade sjuksköterskor eller läkare. Samtliga injektionsspecialister. Vid konsultationer går du tillsammans med din behandlare igenom din önskemål och eventuella frågor. Därefter avgör din behandlare om Profhilo är rätt behandling för dig. Om Profhilo är den behandling som är det bästa alternativet för dig så kommer ni tillsammans sätta en individuell behandlingsplan. I bland kan Profhilo behöva kompletteras med andra behandling för optimalt resultat. På EBK har vi lång erfarenhet av att arbeta med avancerad hudvård och antalat behandlingsvägar är många.
  • Fotografering av det område som skall behandlas görs innan behandlingen, samt 1-2 månader efter avslutad behandlingskur, för de kunder som önskar.
  • Profhilo injiceras sedan med en förifylld spruta in huden. Injektions-behandlingen läggs oftast med en så kallade BAP-tekniken (fem punkter per ansiktshalva), vilket är en standardiserad injektionsteknik utvecklad för just Profhilo.
  • Efter injiceringen sprider sig produkten i huden (2 cm åt alla håll från insticksstället) och täcker därmed upp större delen av nedre och mellanansiktet.
  • Många gånger vill kunden även behandla halsen vilket även kan göras vid samma behandlingstillfälle.
  • Efter injiceringen sprider sig Profhilo i huden ca två cm åt alla håll (produkten finns därefter på en diameter på 4 cm kring varje stick). Där stannar produkten kvar i ungefär 28 dagar. Genom långsam frisättning av hyaluronsyra aktiveras fyra olika typer av kollagen och elastin både ytligt och i hudens djupare lager. Detta leder till att bindväven i huden byggs upp och stärks. Profhilo stimulerar även fettcellerna och stärker fettväven i hudens djupare lager.
  • Efter 4-6 veckor utför vi injektionstillfälle nummer två på samma punkter, för att slutföra kuren. Efter ca 1-2 månader når du optimalt resultat, med en stramare och fastare hud med bättre hudkvalité. Trivs du med resultatet rekommenderas en uppföljande behandling (ej en hel kur) var sjätte månad.

 

VANLIGA FRÅGOR:

Hur många behandlingar krävs?
En komplett kur består dock av två behandlingar med en månad emellan. Ytterligare en behandling kan rekommenderas efter cirka fyra till sex månader för att bibehålla effekten.
När kan jag se resultatet av Profhilo?
Det kan ta upp till 8 veckor, efter andra behandlingen, innan behandlingen når full effekt. Med andra ord kan det ta upp till 12 veckor efter första behandlingen innan man når full effekt.