Boka Tid Fråga oss

PRP

VAD ÄR PRP?

PRP (Platelet Rich Plasma eller blodplättrik plasma) -även kallad Dracula eller Vampyr behandling- är en bioföryngrande cellteknik som genom tillväxtfaktorer i våra blodplättar stimulerar hudens cellföryngring och produktion av kollagen och elastiska fibrer. Även hårbotten kan behandlas för att återuppliva avtagande hårväxt.

Med PRP behandlingar får man nytt liv i hud och hårbotten samt förnya cellerna. Resultatet ger en ungdomligare, slätare och mer elastisk hud.

PRP har i många år använts inom idrottsmedicin och ortopedi och har de senaste åren börjat användas inom estetiska behandlingar.

Kortfattat så är det en behandling där man återanvänder sig av ditt eget blod – där plasman och blodplättarna separeras. Sedan så injiceras plasman med blodplättarna in i det önskade området.

FÖR VEM PASSAR DET?

Män som kvinnor som söker en förnyad och ungdomligare slätare hudstruktur med ökad elasticitet. Även perfekt för invidier med håravfall.

HUR GÅR DET TILL?

Behandlingen genomförs genom att man tar en viss mängd blod från patienten, helt enkelt som ett vanligt blodprov. Därefter separeras plasman och blodplättarna från blodet genom centrifugering och placeras sedan i sterila rör med en stabiliseringsfaktor där de aktiveras. Denna plasma med blodplättar innehåller olika tillväxtfaktorer som ökar läkningsprocessen av skadad / åldrad hud. Slutligen injiceras plasman med blodplättarna i de områden man vill behandla.

HUR LÅNG TID TAR BEHANDLINGEN?

30-45 minuter.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR ÄR NÖDVÄNDIGT?

Reaktionen på behandlingen varierar, för de flesta räcker det med 1-3 behandlingar/år. Mellan varje behandling skall det gå 5-10 veckor.

Det finns ingen gräns för antalet behandlingar som kan genomföras. Ansvarig behandlare kommer att utforma ett behandlingsprogram baserat på kundens hudtillstånd.

Effekten av denna behandling:

  • Bättre hudstruktur
  • Hudföryngring
  • Ökad lyster och fräschör

Behandlingen kan med fördel kombineras med andra behandlingar, såsom laser, filler, Botox, IPL, mesoterapi eller andra hudvårdande behandlingar.


PRP

(Platelet Rich Plasma eller blodplättrik plasma) -även kallad Dracula eller Vampyr behandling- är en bioföryngrande cellteknik som genom tillväxtfaktorer i våra blodplättar stimulerar hudens cellföryngring och produktion av kollagen och elastiska fibrer. Även hårbotten kan behandlas för att återuppliva avtagande hårväxt.

Med PRP behandlingar får man nytt liv i hud och hårbotten samt förnya cellerna. Resultatet ger en ungdomligare, slätare och mer elastisk hud.